Ylistysjohtaja, joka jätti kristillisen nykymusiikin (kirjaan liittyvä artikkelisarja alkaa)

Blogin kirjoittaja löysi erittäin mielenkiintoisen kirjan, jota tullaan käsittelemään tulevien viikkojen ja kuukausien aikana useissa eri blogiartikkeleissa. Erittäin paljon hyvää materiaalia ja henkilökohtaista kokemusta kristillisen nykymusiikin maailmasta.

left

Why I Left the Contemporary Christian Music Movement: Confessions of a Former Worship Leader Movement on Dan Lucarinin kirjoittama kirja, jossa hän kertoo oman tarinansa. Taitavana muusikkona hän uskoon tultuaan alkoi käyttää taitojaan tuomaan nykymusiikin tyylilajeja seurakuntiin. Kuitenkin hän lopulta jätti kristillisen nykymusiikin (CCM, Contemporary Christian Music) koska se oli vaikutuksiltaan haitallista ja perustui ennemmin maailmalliseen ajatteluun ja vaikutteisiin kuin Raamattuun.

Amazonissa kirjasta kerrotaan seuraavasti:

Monissa seurakunnissa musiikista on nykyään tullut yksi tärkeimmistä jumalanpalvelukseen ja ei-uskovien evankeliumilla saavuttamiseen liittyvistä tekijöistä. Kokemuslähtöisesti entisenä ylistysjohtajana Dan Lucarini kyseenalaistaa nykymusiikin käyttämisen Herramme ja Pelastajamme Jeesuksen Kristuksen ylistämisessä ja osoittaa, että miksi hän uskoo useiden seurakuntien olevan huijattuja käyttämään alati kasvavia maailmallisia keinoja “kadonneiden löytämiseen”. Hän on nähnyt omakohtaisesti, että miten musiikillinen painotus ja lopulta erityisesti rock -musiikkiin siirtyminen on aiheuttanut jakaantumista seurakunnassa ja siirtänyt painopisteen ylistyksessä pois Herrasta itseemme.

Tämän lämpimän ja vilpittömän puheenvuoron tarkoituksena on tuoda esiin nämä vaarat ja auttaa tämän kehityskulun kääntämistä haluavia seurakuntia palauttamaan Jumala hänen oikealle paikalleen jumalanpalveluksemme keskelle.

One thought on “Ylistysjohtaja, joka jätti kristillisen nykymusiikin (kirjaan liittyvä artikkelisarja alkaa)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s