Harhaopinmetsästysseminaari

Ristinvoitto on julkaissut Markus Mäenpään kirjoittaman pakinan otsikolla ”Suuri harhaopinmetsästysseminaari”. Pakinassa käsitellään humoristisella tavalla asioita, jotka kuitenkin ovat vakavia ja tärkeitä. Teksti on melko lyhyt, joten parhaan käsityksen saa lukemalla sen. Hillsongkin on mainittu. Hyödyllistä taustaa kirjoittajasta voi tarjota kaupunginoainoakalvinisti -blogissa ilmestynyt artikkeli ”Kyllä, sessationistina on helpompaa”, jossa analysoidaan Mäenpään aikaisemmin julkaisemaa artikkelia.

Jos harhaopinmetsästysseminaaripakinaa haluaa jotenkin tulkita, niin kirjoittajan tarkoituksena on ollut ilmeisesti tuoda esille popularisoitumaisillaan olevaa koettelemisvirtausta.  Vierasta tulta, Strange Fire, Koetelkaa kaikki (paitsi helluntailaisuus). Mäenpää kirjoittaa helluntaikarismaattisen liikkeen keskeltä ja hänen kirjoituksiaan julkaisee Ristin Voitto, joten kaikkea tässä ympäristössä todella koetellaan.

”Koettelijoita” kritisoidaan helposti siitä, että he näkevät kaikessa väärää. Muistuu mieleen kommentti kristitynfoorumi -sivustosta, jossa oli käytännössä kaikki erään henkilön tuntema ”kristillisyys” mainittuna. Pelkästään tämä oli suuri syy pitää sivustoa epäuskottavana sen sijaan, että kaikki henkilön tuntema kristillisyys/”kristillisyys” olisi tullut kyseenalaiseksi. Suomessa laaja helluntaikarismaattinen liike on käytännössä kaikki kristillisyys/”kristillisyys” hyvin monelle. Voikin olla, että koettelijat näkevät kaikessa väärää, koska kaikki todella onkin väärää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s