Vuosi 2014

Blogisti muistaa vielä ajan, kun Suomessa ei käynyt jatkuvasti konferenssi- ja puhujavieraita Hillsong -seurakunnista. Lähihistoriaa tarkastellessa vuosi 2014 näyttäytyy eräänlaisena uuden aikakauden alkuna.

Seurakuntalainen raportoi artikkelissaan “Koulun salista miljoonaliikkeeksi” 14.08.2014 seuraavasti

Tänä vuonna Hillsong Conference Europe järjestettiin Lontoossa 23.–25. heinäkuuta. Konferenssiareena täyttyi päivä toisensa jälkeen 20 000 ihmisen ilosta ja ylistyksestä. Suurimmat Iso-Britannian osallistujaryhmät tulivat Hillsong-konferenssiin Norjasta ja Ruotsista: norjalaisia oli paikalla 700 ja ruotsalaisia 500. Suomesta tapahtumaan osallistui järjestäjien mukaan 57 ihmistä. Mukana oli väkeä ainakin Helsingin Filadelfiasta sekä Keravan ja Seinäjoen helluntaiseurakunnasta.

Tämän jälkeen on seurannut nopealla googlauksella:

Houmchurch 11.1.2015.

U-Turn 2015 Keravan helluntaiseurakunassa, vierailijoina Dan Blythe Hillsong Lontoosta ja Stephanie McCabe Bethelistä.

GLS 2015 Saalemin tiloissa Hakaniemessä, vierailijana Brian Houston – Hillsong -seurakunnan perustaja ja maailmanlaajuisen toiminnan johtava pastori.

Tellus 2016, tapahtuman pääpuhujat, nuorisopastoriparikunta Dan ja Charlie Blythe, tulevat Hillsong Lontoosta. Järjestäjinä Fida, Avainmedia ja Aikamedia.

Power Nights houmilla, puhujavieraana Dan Blythe Hillsong Lontoosta.

Saalemin johtajuuskonferenssi 2017, Dan Blythe Hillsong Lontoosta.

Fila Touching Heaven ylistysilta 19.11.2017, Hillsong Lontoon ylistystiimi johtaa ylistyksen Filan Touching Heaven ylistysillassa pastori Dan Barretin johdolla.

Koskahan Suomessa nähdään ensimmäinen Hillsong Family -tuoteperheen seurakunta?  Lähimmät  seurakunnat ovat Oslossa ja Tukholmassa. Hillsong Family –konseptista sekä Hillsongin tekemästä seurakunnan kaappaamisesta on kustakin ilmestynyt blogissa artikkeli aikaisemmin.

Menestyskonseptia seurataan ja ihannoidaan kuitenkin niin paljon, että käytännössä monet seurakunnat ovat jo epävirallisesti Hillsong -seurakuntia. Onkohan tästä puhujavieraiden ja konferenssien kautta etenevästä liikkeestä osaksi Brian Houstonin ja kumppanien bisnesimperiumia kuitenkaan järjestetty minkäänlaista seurakunnallista keskustelua? Tien päässä on sulautuminen osaksi Hillsongia. Miksi tyytyä vähempään kuin aitoon Hillsong -kokemukseen osana aitoa ja alkuperäistä Hillsong -satelliittiseurakuntaa.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s