Hillsongilmiön vuosi 2017

Näin vuoden lopulla on taas perinteisen vuosikatsauksen aika. Näin aluksi kiitos kaikille lukijoille tästä vuodesta. Toivon, että blogi on ollut hyödyllinen. Lukukerrat ja kävijämäärät ovat suunnilleen puolittuneet vuosien 2015 ja 2016 lukemista, mutta kiinnostus on silti ollut huomattavaa.

Vuoden tapahtumia on hyvä hahmottaa suosituimpien artikkelien kautta.

1. Keskellä eksytystä – Summerfest 2016

2. Lista kaikista julkaistuista blogiartikkeleista

3. Hillsongilmiön vuosi 2016

4. Taivas, Hillsong ja harhaoppi – käännösartikkeli

Seinäjoen helluntaiseurakunnan vuoden 2016 Summerfest 2016 -tapahtumasta kertova artikkeli on jo toista vuotta luetuimpien artikkelien listan kärjessä. Lukukertoja sillä on neljä kertaa enemmän kuin toisen sijan saaneella.

Seinäjoen helluntaiseurakunta on Benny Hinnin vierailusta aina tähän päivään ja Betheliin asti ollut merkittävä epätervettä hengellisyyttä popularisoiva tekijä suomalaisessa kristillisyydessä, joka on hyvin suurelta osin karismaattisen liikkeen vaikutuspiirissä. Hillsongiin yhteyksissä oleva houm -seurakunta on myös saanut alkunsa Seinäjoen helluntaiseurakunnan Seinäjoen ILTA -nuortenillasta.

Voidaankin todeta, että Seinäjoki on monella tapaa aikamme ilmiöiden keskipisteessä. Mitä Seinäjoen uskoville kuuluu? Löytyykö tervettä seurakuntaa? Onko epäterve hengellisyys vääristänyt omaa tai lähimmäisen uskonelämää? Miettii blogisti.

Loppuvuoden mainittaviin tapauksiin kuuluu Vierasta tulta -kirjan julkaisu. Kirja on tärkein ja ajankohtaisin karismaattista liikettä kritisoiva teos. Tärkeänä, mutta vähälle huomiolle jääneenä tapahtumana oli myös Geoff Thomasin vierailu Agape International Baptist Church:n järjestämässä reformaatiokonferenssissa. Teemana oli evankeliumi. Videotaltioinnit YouTubessa.

Vuoden tapahtumiin kuuluu myös Patrick Tiainen. Se täydellinen arvostelukyvyn puute, jolla hänet nostettiin Niilo Ylivainion toiseksi tulemukseksi, olisi monille tahoille syynä itsetutkiskeluun. Miltä arvostelukykyisistä seurakuntalaisista tuntuu se, että pastorit ja hengelliset johtajat ovat näin sokeita? Lisääkö luottamusta ja kannustaako seuraamaan?

Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä; sillä jos sen teet, olet pelastava sekä itsesi että ne, jotka sinua kuulevat. (1Tim 4:16)

 

Vanhimpia teidän joukossanne minä siis kehoitan, minä, joka myös olen vanhin ja Kristuksen kärsimysten todistaja ja osallinen myös siihen kirkkauteen, joka vastedes on ilmestyvä:

kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, ei pakosta, vaan vapaaehtoisesti, Jumalan tahdon mukaan, ei häpeällisen voiton tähden, vaan sydämen halusta, ei herroina halliten niitä, jotka ovat teidän osallenne tulleet, vaan ollen laumalle esikuvina, niin te, ylipaimenen ilmestyessä, saatte kirkkauden kuihtumattoman seppeleen. (1 Piet. 5:1-4)

On kuitenkin olemassa toisenlaistakin kristillisyyttä ja seurakuntaelämää, jolle tunnusmerkillistä ei ole antikristus ja väärä profeetta vierailevina puhujina.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s