Danetten todistus uusapostolisen srkn jättämisestä

Kaksi pientä otetta alkuperäisestä todistuksesta käännettynä. Todistuksen kirjoittaja löysi uusapostolisen seurakunnan jälkeen luterilaisen seurakuntayhteyden.

Suomessa saamme kiittää uusapostolisuuden noususta niitä tahoja, jotka kääntävät uusapostolisia kirjoja, kutsuvat tällaisia puhujia ja kaikista tärkeimpänä tekijänä ovat kaikki ne  paimenet, jotka eivät varoita laumaa susista. Koko ilmiö olisi hyvin marginaalinen, jos seurakuntien päättävissä asemissa olevilla olisi ymmärrys vastuustaan ja edes vähän tervettä arvostelukykyä.

Suomessa on siitä erikoinen tilanne, että kaikki menestysteologiat, valtateologiat ja uusapostolisuudet on läpianalysoitu jo ehkä kymmeniä vuosia sitten englanninkielisessä maailmassa. Silti täällä pitää käydä kaikki ne samat virheet läpi, jotka on jo nähty kauan sitten muualla maailmassa. Näistä ei ole mitenkään vaikeaa löytää tietoa, jos haluaa.

Torontolaisuus ja sen hedelmät eivät mitenkään riittäneet, vaan tänne tarvitaan vielä viimeisimmätkin karismaattisen kaaoksen aallot, että voidaan lukea 10-20 vuoden päästä suomenkielisiä todistuksia uusapostolisen seurakunnan jättämisestä ja sitä seuranneista mielenterveysongelmista.

Miksi paimenet eivät ole hereillä?

 


Tämän kirjoittaminen on kestänyt minulta kauan. Ei ole helppoa palata menneisyyteen ja tutkiskella kokemuksiani objektiivisesti, mutta ehkä kertomukseni tulee auttamaan jotakuta. Erityisesti äitejä ja isiä, jotka pysyvät uusapostolisissa seurakunnissa, koska he haluavat säilyttää ne ihmissuhteet, jotka he ovat muodostaneet toisten perheiden kanssa tai ehkä siksi, että seurakunnalla on ”hyvä” lapsityö.

Sanoisin tähän yksinkertaisesti, että et tee lapsillesi palvelusta pitämällä heidät tällaisessa seurakunnassa. Itse asiassa en pysty kuvittelemaan mitään pahempaa. Olen vakuuttunut, että lasten altistaminen uusapostolisuudelle (NAR, New Apostolic Reformation) on sama kuin olisi viettelyksenä pienille (Matt. 18:6 käänt. huom), jotka uskovat Herraamme Jeesukseen Kristukseen. Viettelijöille olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin heidän kaulaansa ja heidät hukutettaisiin meren syvyyksiin.

[…]

Vaikeinta uusapostolisen seurakunnan jättämisessä on rikkinäisyys ja orjuus, MISTÄ ET OLE TIETOINEN, koska kaikkialla ympärilläsi joku saarnaa ”Jeesusta”. Eikä kukaan halua jättää Jeesusta.

Mutta asiaa voi ajatella myös seuraavanlaisesti. Monien espanjalaisten nimi on Jesus. Kuitenkaan sinulle ei olisi ongelma jättää espanjalaista tyyppiä nimeltä Jesus, jos hän olisi urpo, kiusaaja ja valehtelija. Tämä on uusapostolinen Jeesus. Kävele vain yksinkertaisesti pois.

On olemassa myös toinen Jeesus. Se Jeesus, josta on kirjoitettu Pyhässä Raamatussa. Ristiinnaulittu ja ylösnoussut lunastaaksensa meidät synneistämme. Opi tuntemaan TÄMÄ Jeesus, ja kuten pastorini sanoo, sinulla on silloin kaikki lahjat, jotka vain hän voi antaa: armo, rauha, ilo ja lupaus Hänen läsnäolostaan.


 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s