Onko helluntailiike uponnut menestysteologian suohon?

Ville Pitkänen Seinäjoen helluntaiseurakunnasta kommentoi Livets Ordin teologiaa Facebook -seinällään:

”Ville Pitkänen Luotamme ruotsin, Euroopan ja kansainvälisen helluntailiikkeen arvioon, ja koska he tekevät yhteistyötä ja käyttävät heitä, ei meillä ole mitään syytä helluntailiikkeeseen kuuuluvina arvioida toisin. Mikäli arvioisimme, joutuisimme arvioida sitä, miksi ajattelemme eri tavoin kuin muu helluntailiike, ja onko tällöin paikkamme helluntailiike, vai löytyisikö hengellinen kotimme jostain toisesta kirkkokunnasta.”

Livets Ord on ollut menneisyydessä voimakkaan menestysteologinen eivätkä heidän edelleen myymänsä Kenneth Haginin kirjat anna syytä uskoa muutokseen. Raamattu ei anna lupaa kristillisen arvioinnin ja arvostelukyvyn ulkoistamiseen, vaan se on jokaisen kristityn velvollisuus.

Minun kansani joutuu häviöön, sillä se on taitoa vailla. Koska sinä olet hyljännyt taidon, hylkään minä sinut, niin ettet saa olla minun pappinani. Koska olet unhottanut Jumalasi lain, unhotan myös minä sinun lapsesi.  Hoos 4:6

Strongin sanakirja antaa sanalle taito, דַּעַת daʻath merkityksiä “tieto, havaintokyky, taito, arviointi, ymmärrys, viisaus.

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Onko helluntailiike uponnut menestysteologian suohon?

 1. Tämähän on ihan täyttä sola ecclesiaa; vedotaan kirkon, tai tässä tapauksessa liikkeen, auktoriteettiin tai konsensukseen, eikä Raamatun sanaan. Helluntailiike ei ole uponnut ainoastaan menestysteologian suohon, vaan on traditionalistisena laitoksena monessa suhteessa pelottavan lähellä roomalaiskatolista kirkkoa. Tämä on yksi esimerkki siitä.

  Like

 2. Livets Ord on evankeelinen, karismaattinen, Jeesus Kristus-keskeinen seurakunta, joka tekee voimallista hengellistä työtä sekä Kotikaupungissaan Uppsalassa että myös maailman ääriin saakka.
  Viime aikoina erityisesti kymmenet muslimit ovat löytäneet elävän uskon Jumalaan Jeesuksessa Kristuksessa kyseisen seurakunnan toiminnan kautta.

  Like

  1. Miksi he myyvät edelleen Kenneth Haginin kirjoja? Ymmärrätkö millainen perkeleellinen ihmiselämiä tuhoava oppi on kyseessä? Ihminen luo positiivisella tunnustamisella oman todellisuuden ja tunnustaa suljetulle osastolle asti. Olen kuullut lukuisista luotettavista lähteistä, että mielenterveys järkkyy noiden oppien parissa. Ihmettelen vain, että miksi tällaista pitää puolustella. Sehän on aivan ilmeistä perkeleen työtä.

   Livets Ordiin liittyvistä psyykkisistä ongelmista on tehty oikein tutkimuskin: http://www.mensviventer.no/mvv40/psykiskelidelser.htm .

   Seurakuntia ja liikkeitä ei pidä arvioida pinnallisesti. Muslimeista voisi kysyä sellaisen kysymyksen, että mihin uskoon he tulivat. Ja jos he tulivat oikeaan uskoon, niin millaisen suunnan heidän uskonsa ottaa näissä piireissä? Hehän voivat vaikka ostaa Kenneth Haginin kirjoja. Enkä millään voi uskoa, että Haginin kirjat ovat jokin vahinko ja poikkeus seurakunnalle, joka oli tällä seudulla nimekkäin menestysteologiaan profiloitunut pulju vielä vähän aikaa sitten. Ennemminkin se osoittaa, että mikään ei ole muuttunut.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s