Ristin Voitto ottaa kantaa väitteeseen Ison Kirjan yhteydestä Hillsongiin

9. Maaliskuuta 2017 ilmestyneessä Ristin Voitossa on julkaistu artikkeli, jossa lainataan lähdettä kertomatta “kommenttien mukaan” nokialaisen blogia. Blogin pitäjän täytyi käyttää hakukonetta lähteen löytämiseen. Koko lainaus kuuluu

opillinen vääryys on tarttunut myös Suomen Siioniin, kun helluntailaisella Isokirja-raamattuopistolla on nykyisin yhteinen raamattukoulu ”hillsongilaisen” Alphacrucis’in kanssa

Ensinnäkin tällainen lainausten käyttäminen ilman lähdeviitteitä osoittaa joko laiskuutta tai julkisuudenhallinnallisia päämääriä.

Artikkelissa väitetään, että “Ison Kirjan linjaukset eivät ole muuttuneet”. Virallisella tasolla muutos on hidasta, mutta kyse onkin kulttuurillisesta muutoksesta, joka tapahtuu pinnan alla. Aikaisemmin blogissa julkaistua artikkelia Hillsong Family -franchiseen liittyen lainaten “Virallistamme vain suhteen, joka on jo kommunikoitu kulttuurin, käyttäytymisen ja sanan kautta“.

Blogin kirjoittajaa ihmetyttää ajatus siitä, että Hillsongin käyttämä raamattukoulu voisi olla täysin vaikuttamatta ja erillinen siitä kristilliseksi väitetystä opista ja käytännöstä, jota Hillsong harjoittaa.  Jostain he ovat oppinsa saaneet!

Alphacrucis:n uskomuksia on käsitelty tässä blogissa aikaisemminkin. What we believe -sivulla Alphacrucis käyttää terminologiaa, joka on tullut tunnetuksi sellaisessa liikehdinnässä, joka pyrkii uudelleenmäärittelemään seurakunnan päämäärän maailmanlaajuiseksi muutokseksi. Avainsanoja sivulta ovat “community transformation (suom. yhteisön muutos/transformaatio)”,  “community, social justice and the environment (suom. yhteisö, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja ympäristö)”, “ethical living (eettinen eläminen)”.

Saksaa osaaville aiheesta löytyy Martin Erdmannin kirja “Der Griff zur Macht – Dominionismus – Der evangelikale Weg zum globalem Einfluss” (suom. Ote vallasta – dominionismi evankelikaalisena tienä maailmanlaajuiseen vaikuttamiseen).

Alphacrucis:n What we believe -sivun sisällössä merkillepantavaa on se, että mitä se ei sisällä. Sivulla ei ole yhtäkään väitettä liittyen kristilliseen oppiin! Eikä myöskään yhtäkään viittausta Raamattuun. Ja tämä sivulla, jonka pitäisi sisältää tärkeimmät koko organisaatiota ohjaavat periaatteet. Huomio on täysin kristillisyyden yhteiskunnallisessa ja henkilökohtaisessa vaikutuksessa. Kontrastina The Master’s Seminaryn Doctrinal Statement.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s