Bill Johnson: Maan päällä niin kuin taivaassa -9marksin kirja-arvostelu

 

9marks.org on julkaissut kirja-arvostelun Bill Johnsonin kirjoittamasta kirjasta, joka tunnetaan Suomessa nimellä “Maan päällä niin kuin taivaassa”. Kustantajana TV7 Kustannus. Artikkeli on julkaistu 9marks- blogissa 1.3.2017 nimellä Book Review: When Heaven Invades Earth, by Bill Johnson. Seuraavassa pieni osa artikkelista käännettynä.


 

Kerran keskellä yötä Jumala tuli ja vastasi rukoukseeni saada enemmän Häneltä tavalla, jota en osannut odottaa. Heräsin täydestä unesta hetkessä. Selittämätön voima alkoi sykkiä läpi ruumiini, mikä vaikutti lähes voimakkaalta sähköiskulta. Tuntui kuin minut olisi liitetty pistorasiaan, josta tuhat volttia sähköä virtasi ruumiini läpi. Käsistäni ja jaloistani tuli hiljaisia räjähdyksiä, aivan kuin jotain olisi vapautunut käsieni ja jalkojeni kautta. (126-127)

Johnson selittää rukouselämäänsä, joka johti tähän kolme yötä kestäneeseen kokemukseen (126-128). Mikä on hänen johtopäätöksensä? Tämä voimallinen kohtaaminen oli Jumala: “Se oli yksinkertaisesti kaikista suurin elämäni kokemus. Se oli raakaa voimaa…se oli Jumala (127, muotoilu hänen).

Huomattavaa on se, että poissa on kaikki sanallinen kommunikaatio tai väitteellinen totuus puhumattakaan raamatullisesta pohdiskelusta tai hengellisestä vakaumuksesta. Hänen kokemuksensa on täysin tunteen tasolla eikä sanallinen. Logos ei ole läsnä. Raamattu kertoo meille, että Jumala puhui maailman olevaksi (Ps. 33:5-6) ja on antanut meille Hengen inspiroiman kirjan (2Tim 3:16). Kuitenkin Johnson sanoo tästä kokemuksesta, että tämä voima, “se oli Jumala.”

Advertisements

One thought on “Bill Johnson: Maan päällä niin kuin taivaassa -9marksin kirja-arvostelu

  1. Kuulen tällaisista kokemuksista ihan tavallisilta rivikristityiltä ja se saa minut erittäin huolestuneeksi. Menee kaiken maailman voima-aaltoja kehon läpi ja sitten vaan tiedetään, että se oli Jumala. Ja toki on muitakin juttuja, mistä vaan tiedetään, että se oli Jumala, tiedon sanoja ja sen sellaisia. Niin sydämestäni toivon, että tuollaisille olisi jokin psykologinen selitys, ettei tarvitsisi selittää sitä demonisella aktiviteetilla. Raamattu ei nimittäin tuollaisia juttuja tue.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s