Empowered 21: Eksyneiden verkosto -kaupunginainoakalvinisti

Kaupunginainoakalvinisti on kirjoittanut artikkelin aikaisemmin tässä blogissa mainitusta Empowered 21 -verkostosta. Helluntaikarismaattisessa liikkeessä vaikuttaa hyvin voimakkaasti verkostoituminen erilaisten tahojen välillä.

Lainaus kaupunginainoakalvinisti -blogin artikkelista:

—————————–

Karismaattisia kristittyjä on kaikkiaan yli 500 miljoonaa ja samalla kun hupenevan pieni vähemmistö järkeviä karismaatikoita yrittää pitää raja-aitoja pystyssä ja ääri-ilmiöitä poissa, suurempi ja vaikutusvaltaisempi joukko on aktiivisesti ja tarkoitushakuisesti kaatamassa raja-aitoja ja ajamassa karismaattisen liikkeen sisäistä ekumeniaa.

Etkö usko?

Empowered21-johtoporras esittäytyy:

Empowered21:n Globaali Neuvosto on ryhmä arvostettuja kansainvälisiä kristittyjä johtajia. Nämä johtajat antavat inspiroivaa ohjausta 13 alueelliselle kabinetille ja pyrkivät tuottamaan resursseja ja ottamaan kantaa tärkeisiin kysymyksiin, joita Hengen voimaannuttama seurakunta kokee.

Erittäin kiinnostavaa. Nämä ovat johtajia. Tämä on führerismiä; pastori on johtaja, herra ja hallitsija, ei palvelija ja paimen. Tämä on hyväveliverkosto. Johtajan asema määräytyy vaikutusvallan, numeroiden ja suhteiden perusteella. Ikävintä on kuitenkin gnostilainen elitismi. Nykyään helluntailaisessa Pyhän Hengen täyteyttä käsittelevässä opetuksessa osataan kyllä muistuttaa siitä, että se ettei puhu kielillä, ei tee kenestäkään kakkosluokan kristittyä, mutta tällainen Kristus-ruumiin jakaminen Hengen voimassa toimiviin ja niihin muihin tuo loistavasti esille sellaisten muistutusten epäjohdonmukaisuuden.

——————————-

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s