Hillsong & Man, Grace to You -blogin artikkeli Hillsongin ihmiskäsityksestä

Artikkeli on julkaistu 1. joulukuuta 2016 otsikolla “Hillsong & Man” ja se jakautuu alaotsikkoihin “Ihminen keskiössä”, “Ihmistä ei koskaan tuoda Jumalan oikeuden eteen (Man Is Never Prosecuted)”, “Ihminen on uhri”, “Ihmisen ei tarvitse muuttua”, “Ihminen vahvistetaan” (virheisiinsä, engl. “Man is validated”, kääntäjän huomautus) ja “Loppusanat”.

Koska Hillsong kieltäytyy antamasta mitään tutkiskelua tai selitystä henkilökohtaisesta syyllisyydestä, ihmisen tilaa käsitellään terapeuttisesti. Ihminen on säännöllisesti määritelty uhriksi eikä syylliseksi.

Sekä Hillsongin musiikki että sanoma antavat ei-uskovien pääasiallisille ongelmille nimityksiä kuten “ansassa, sidottu, orjuutettu, vanki, satutettu, haavoitettu, pettynyt ja murheellinen”. Varmasti jotkin näistä sanoista kuvaavat raamatullista totuutta uudestisyntymättömästä sydämestä. Kuitenkin Hillsongin evankeliumi esitetään lääkkeenä näihin ongelmiin eikä sovituksena Jumalan kanssa (2Kor 5:19) ja pelastuksena Hänen vihaltaan (Joh 3:36).

[…]

Tämä jättää Hillsongille kuihtuneen ihmiskeskeisen evankeliumin. Evankeliumin, jossa Jumala on sivuosassa ihmisen tähteydelle. Se on evankeliumi, joka epäonnistuu saattamaan ihmiset tuomiolle synneistään Jumalaa kohtaan. Sen sijaan rikollinen esitetään uhrina. Evankeliumi, joka ei aseta mitään vaatimuksia syntiselle kääntyä hänen pahoilta teiltään. Pelastus kuihtuu näin Jumalan tekemäksi uhrin elävöittämiseksi ennemmin kuin syntisen vanhurskauttamiseksi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s