KGB-loikkari ja hillsongilmiö

Hillsongilmiö eli uskonnon viihteellistyminen ei ole mitenkään uusi ilmiö, vaan niinkin yllättävä lähde kuin Yuri Bezmenov, KGB-loikkari, nimeää sen yhdeksi vallankumousta edeltäväksi yhteiskunnallisen subversion eli mädättämisen välineeksi. Käännösote on Bezmenovin kirjan “Love Letter to America” sivuilta 27-28. Mädätysprosessin yksityiskohtia Bezmenov käsittelee mm. tällä videolla alkaen kohdasta 10:13.

—————————

Aloitetaan “viattomimmasta” tavasta tuhota uskonto, mikä on sen tekemistä VIIHDYTTÄVÄKSI. Ihmisten JA RAHAN houkuttelemiseksi vakiintuneisiin uskonnollisiin organisaatioihin ovat jotkin seurakunnat muuttuneet kirjaimellisesti show-teattereiksi, joissa viihdeteollisuudesta lähtöisin olevat julkisuuden henkilöt esiintyvät maksua vastaan. KGB:n muutosagentit joko voivat tai sitten heidän ei tarvitse fyysisesti manipuloida näitä viihdejärjestelyitä. Umpimähkäinen julkisuuden henkilöiden valinta seurakunnan näytöksiin on yleensä hyvin sopivaa KGB:lle. Ryhmä rock- tai popmuusikkoja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden sanoman kanssa sokerikuorrutettuna “hengellisillä” lauluilla voi oikeastaan auttaa KGB:tä enemmän kuin joku seisomassa saarnastuolissa julistamassa Marxismi-Leninismin oppia. Sokerinmakeasti hyräilty sanoma sosiaalisesta tasa-arvosta on aivan riittävää KGB:n tavoitteiden saavuttamiseksi ilman avointa toimintaa heidän osaltaan.

Uskonnon kaupallistaminen tekee saman. Jos seurakunnan täytyy pyytää rahaa ja muistuttaa jatkuvasti jokaisessa TV-showssa antamaan (puhelinnumeroilla lahjoitusten keräämistä varten), niin tämä ainoastaan tarkoittaa ja siitä voidaan päätellä, että tällaisessa uskossa on jotain pahasti vialla. Uskollisilta ihmisiltä ei tarvitse PYYTÄÄ rahaa, vaan he antavat seurakunnille vapaaehtoisesti ja innokkaasti. Epäterve kilpailu lahjoituksista lukuisten “elektronisten seurakuntien” välillä tekee kaksi mädättäjää hyödyttävää asiaa: 1) se tekee uskonnon riippuvaiseksi onnistuneimmista Jumalan “myyntimiehistä” (ja nämä myyntimiehet eivät välttämättä ole eikä heidän TARVITSE OLLA moraalisesti moitteettomia) ja näin oikeasti moraaliset jumalakeskeiset ihmiset kääntyvät pois organisoidusta uskonnosta ja 2) se TYHJENTÄÄ tavalliset seurakunnat, joissa täytyy harjoittaa uskontoa henkilökohtaisella fyysisellä läsnäololla ja osallistumisella.

————————-

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s