Bethelin Kris Valloton ja kolminaisuusoppi

Pulpitandpen -blogin artikkeli. Oppi Jumalan kolminaisuudesta erottaa kristinuskon kristillisperäisistä harhaopeista, joita ovat mm. jehovalaisuus ja mormonismi. Kolminaisuus on yksi kristinuskon keskeisimmistä opeista.

Seuraavassa ote artikkelista käännettynä suomeksi


Eilen (24.9) Kris Valloton julkaisi Facebookissa lainauksen Jack Taylorilta, joka on Uusapostolisen uudistuksen (New Apostolic Reformation) jäsen. (katso linkki alkuperäiseen julkaisuun, kuva alla). Hänen julkaisemansa lainaus oli

“Pyhä Henki on Jeesus ilman ihoa.”

Tämä väite poistaa erottelut Pojan ja Pyhän Hengen välillä sekä muistuttaa hyvin läheisesti modalismiksi kutsuttua harhaoppia. (Modalismiksi kutsutaan uskomusta, jonka mukaan Jumala ei ole olemassa kolmessa erillisessä persoonassa ja pysy yhtenä Jumalana, vaan sen sijaan yhtenä persoonana ja yhtenä olentona, jolla on kolme erilaista moodia tai olomuotoa, joissa hän ilmestyy eri aikoina).

Tämä ei ole ainut kerta, kun Valloton on puhunut siten, että hän on viitannut modalismiin. Tällä videolla voit nähdä Vallotonin opettamassa, että Jeesus ja Isä ovat yksi persoona, ja että Jeesus on ainoastaan ilmentymä. Oikeaoppinen näkemys on, että Jumala on kolme persoonaa, mutta kuitenkin yksi kolmiyhteinen olento.


 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s