Varoitus – Bill Johnson ja Bethel-seurakunta -ajankohtaista uskosta blogin artikkeli

On erittäin outoa, että Bethel-seurakunnasta kutsutaan jatkuvasti puhujia Suomeen. Viimeksi tammikuussa Bethelistä kävi puhujia Seinäjoen helluntaiseurakunnassa. Halutaanko tänne samanlaista okkulttista harhaa tieten tahtoen? Bethelin taustoista ei nimittäin voi kukaan olla tietämättä – niin paljon sen epäraittiin käytännöt ovat olleet esillä. On häpeällistä, miten vastuuttomia seurakunnan johtajat voivatkaan olla hyväksyessään puhujia täysin epäraamatullisesta seurakunnasta!

Blogin kirjoittaja on itsekin ihmetellyt tätä artikkelissa mainittua puhujavierasilmiötä. Todennäköisesti kyseessä on pieni verkostoitunut piiri, jolla on pitkä historia erilaisten harhojen tuomisessa sekä hyvät kansainväliset yhteydet. Heidän toimintansa hajottaa seurakuntia ja tuhoaa ihmisten elämiä. Paikallaan on muistutus Livets Ordista ja psyykkisistä ongelmista tehdystä tutkimuksesta. Epäterve oppi tuo epäterveen elämän.

Asian vakavuutta ei voi olla painottamatta liikaa. Bethel on kokoelma monia erilaisia harhoja, mutta vakavimmasta päästä on heidän oppinsa Kristuksesta. Ajankohtaista uskosta -blogin artikkelissa Bethel -seurakunnan Bill Johnsonin New Age -taipumuksista kirjoitetaan aiheesta seuraavasti

Bill Johnson’illa on mielenkiintoinen opetus Kristuksesta, joka voidaan nähdä siltana kahden uskomussysteemin – New Age’in ja raamatullisen kristinuskon välillä. Johnson uskoo opetukseen, josta käytetään nimeä kenosis, epäsovinnainen harhaoppinen uskomus, että lihaksi tullut Kristus asetti sivuun jumalalliset ominaisuutensa ja vaelsi maan päällä täydellisesti rajoitettuna inhimillisenä ihmisenä.

Jos oppi Kristuksesta on väärä, niin tällöin koko uskon perusta on väärä. Carm on käsitellyt tätä kenosis -harhaa sivustollaan.

 

2 Joh 1:7-11

Sillä monta villitsijää on lähtenyt maailmaan, jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristukseksi, joka oli lihaan tuleva; tämä tämmöinen on villitsijä ja antikristus. Ottakaa vaari itsestänne, ettette menetä sitä, minkä me olemme työllämme aikaansaaneet, vaan että saatte täyden palkan. Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika.  Jos joku tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, niin älkää ottako häntä huoneeseenne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi;  sillä joka sanoo hänet tervetulleeksi, joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s