Näkökulma – Uusi Apostolinen Uskonpuhdistus

Kristitynfoorumi on julkaissut sivullaan nettilehden, jonka pääkirjoituksesta muutama ote seuraavassa:

———————

Monille suomalaisille kristityille termi ”Uusi Apostolinen Uskonpuhdistus” (New Apostolic
Reformation, käytän jatkossa lyh. NAR) ei kerro paljon mitään. Karismaattinen liike, karismaattinen herätys on jo paljon tutumpi nimitys. Mikä on NARin ja karismaattisen herätyksen suhde? Lyhyesti: NAR on nyt karismaattisen liikkeen merkittävin ideologinen käyttövoima. NARin opetus on tehnyt karismaattisesta liikkeestä valtateologia -kultin. Merkittävimmät karismaattisen liikkeen ns. ”apostolit ja profeetat” toimivat NAR -ideologian edistämiseksi maailmassa pyrkien toimimaan kaikissa näkyvissä tapahtumissa. Viime toukokuussa Jerusalemissa pidetty helluntailiikkeen maailmankonferenssi Empowered21 on tästä hyvä esimerkki. Se osoittaa, että mm. maailman helluntaijohtajat toimivat laajalti karismaattisen liikkeen NAR -johtajien kanssa yhteistyössä.

[…]

Karismaattisen liikkeen alkuna pidetään 1960 – lukua mutta sen edustamat harhat ovat pääpiirteissään olleet aina läsnä jo seurakunnan alusta. Mainittu vuosikymmen oli näiden harhojen entistä voimakkaampi tulemus. Siitä vahvistui kehitys, jossa fyysisellä ja psyykkisellä kokemuksellisuudella korvattiin Raamatun Pyhä Henki ja Hänen aidot lahjansa. Pyhä Henki liitetään lisääntyvästi kokemuksiin ja tuntemuksiin. Seurakunnan historiassa on kuitenkin aina opetettu, että kokemukset ja tunteet eivät läheskään aina todista niiden alkuperästä. Pyhä Henki toimii aidoimmin syvällä ihmisen hengessä todistaen siellä synnistä ja armosta sekä lisäten ymmärrystä Jumalan sanaa, Raamattua ja Kristuksen sovitustyötä kohtaan.

———————

Sivulta 22:

Bethel Church pyrkii maailmanlaajuisesti vaikuttamaan erityisesti nuoriin ja sen ”Jesus Culture” -brändi musiikkiyhtyeineen ym. vetoaa tähän ikäluokkaan. Se ylläpitää erityisesti nuorille tarkoitettua ”Bethel Schools of the Prophets” profeettakoulua, josta enemmän sivulla 24. Entisen Nokia Mission jakautumisen toinen puolisko, Missiomaailma järjesti toukokuussa 2015 ”Nouse Suomi” -tapahtuman Vantaalla, jossa Jesus Culture -bändi ja Bethel Churchin evankelista Todd White olivat pääosassa. Pienemmän mittakaavan ”Nouse Suomi” -tapahtumia se järjestää myös syksyllä 2015. Missiomaailma onkin Suomessa yksi NAR – ideologian edistäjä. Bill Johnson on vieraillut myös naapurimme Ruotsin karismaattisissa kokouksissa.

Sisällysluettelon perusteella erittäin ajankohtainen ja mielenkiintoinen julkaisu:

2 Pääkirjoitus
4 Uusi Apostolinen Uskonpuhdistus?
6 Room.kat.kirkko ja apostolinvirka
6 Todd Bentley ja Lakelandin ”herätys”
7 Apostolit ja profeetat
8 Kuinka NAR vaikuttaa Suomessa?
9 ”Jumalallinen” DNA
12 Empowered21
13 Valtateologia ja politiikka
14 Latter Rain, NAR ja AOG
15 NAR järjestöjä ja toimijoita
16 ”Kvanttihyppy”
17 Copeland, Hinn ja NAR -profetia
18 Joelin armeija
19 NAR sanastoa
22 Bill Johnson ja Rick Joyner
24 Profeettakoulu
25 Chuck Pierce ja Glenn Beck
26 Mormonikirkko ja NAR
27 Healing Roomsin superapostoli
29 Profeettojen vuosikokous
31 NAR vs. Uskonpuhdistus

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s