Iso Kirja & Alphacrucis College, yhteys Hillsongin ja Suomen helluntailiikkeen välillä

Blogin kirjoittaja sai vinkin erikoisesta yhteydestä Suomen helluntailiikkeen Iso Kirja -opiston ja Hillsongin välillä. Kumpikin taho tarjoaa saman raamattukoulun tutkintoja. Ei ole yllätys, että hillsongilainen arvo- ja ajatusmaailma leviää täällä Suomessakin. Nokialainen on kirjoittanut aiheesta jo vuosia sitten. Aiheesta on olemassa myös tiedote suomeksi.

Osoitteessa http://hillsong.com/college/ alalaidassa lukee seuraavasti:

————————–

Hillsong Church Ltd trading as Hillsong International Leadership College

ABN: 37 002 745 879 RTO Code: 1340 CRICOS Provide Code: 01532G

Cnr Solent Circuit and Norwest Boulevard, Baulkham Hills, NSW 2153 Australia. Ph: +61 2 8853 5200 Email: college@hillsongcollege.com
Bachelor of Theology offered by Alphacrucis College at the Hillsong Campus – CRICOS Provide Code: 00958A CRICOS Course Code: 068422E

Osoitteessa http://isokirja.fi/opisto/ taas lukee seuraavasti:

ISO KIRJA & ALPHACRUCIS COLLEGE
Oman koulutuksen ohessa Iso Kirja tarjoaa australialaisen Alphacrucis Collegen tutkintoja Suomessa. Tutkinto-opinnot ovat Australian koulutusjärjestelmän mukaisia yliopistotason tutkintoja, verrattavissa alempaan ja ylempään korkeakoulututkintotasoon Suomessa.
Iso Kirja on yksi AC:n virallisista kampuksista.

Alphacrucis:n uskonkäsitystä avaava What We Believe -sivu on sanastoltaan hyvin omituinen. Se on kuitenkin suomennettu. Sivulla kristinuskon tarina nähdään maailmaa ja yhteisöä muuttavana voimana. Kristinuskon luovuttamattomat perustotuuden jäävät taustalle ja maailmanlaajuinen poliittiseen muutokseen tähtäävä toiminta on etualalla. Näyttääkin siltä, että kristilliselle uskolle kristinuskon tarinana annetaankin vain välineellinen rooli.

Suomennoksesta:

Vaikka yksilöllinen muutos on yksityisasia ja yksilöllinen matka, niin se voi vaikuttaa julkiseen ilmapiiriin. Kun opiskelijat muuttuvat, heidän elämäänsä tulee suurempi huoli yhteisöstä, sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta ja ympäristöstä.

….

Näkymme on, että haluamme nähdä valmistuneidemme toteuttavan uskoaan tavoilla,
jotka edistävät oikeudenmukaisuutta, eettistä elämää, armoa ja toivoa globaalissa yhteisössämme. Olemme paikka ihmisille, jotka haluavat elää tarkoituksellisen ja merkityksellisen elämän, joka sitoutuu heidän yhteisöönsä ja muuttaa maailmamme.

Termi sosiaalinen oikeudenmukaisuus viittaa hyvin vahvasti vasemmistolaiseen poliittiseen agitointiin. Missä on risti? Missä ovat kristinuskon perustotuudet?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s