Houm visioi

Houmchurch on julkaissut Instagramissa seuraavan päivityksen:

houmchurch”Me uskomme, että Houm tulee ravistelemaan Suomen kristillistä perimää ja muuttamaan ihmisten mielikuvaa siitä, millainen Jeesus oikeasti on. Jotta voisi joku päivä nähdä jotain suurta, tulee ensin antaa kaikkensa pienenä ja maanläheisenä. Olla läsnä arjessa, välittää ystävistään ja puhua elämää ympärilleen.” #visiosunnuntai #houmchurch #seinäjoki

Blogissa on aikaisemmin käsitelty Hillsongin perinteeseen kuuluvaa visionääriprofetaalista näkyjohtajuutta ja sen toteutumista Visiosunnuntaiksi nimetyissä vuosittaisissa tapahtumissa. Moderni seurakunta-ajattelu on täynnä erilaisia näkyjä, visionäärejä ja menetelmiä. Missä on Jumalan sanan eli Raamatun soveltaminen ja eläminen käytännössä? Pitääkö seurakunnan olla markkinointiosastoa ja menetelmää? Ajatus Jumalalta tulleesta näystä nostaa näkijät profeetan asemaan, mikä taas nostaa ihmisen epäterveeseen asemaan Raamatun yli.

Mitä tämä houmin “kristillisen perimän ravistelu” käytännössä tarkoittaa? Lisää viihteellistä kevytkristillisyyttä? Lisää ja suurempia massoja? Menestyskonseptin soveltamista laajemmassa mittakaavassa? Markkinoitava Jeesus ilman vaikeita sanoja ja kovia puheita? Ovatko perinteiset seurakunnat jääneet paitsi Menestyskonseptista, jonka houm on ensimmäisenä kopioinut Suomeen?

Jäämme odottamaan.

Advertisements

One thought on “Houm visioi

  1. “Olla läsnä arjessa, välittää ystävistään ja puhua elämää ympärilleen.” Näitä okkulttisia ja hypnoottisia (tai menestysteologisia) eli 1800-luvun new thoughtista kotoisin olevia puhetapoja näkee nykyään paljon.

    Ei ole järjellistä eikä edes hengellistä sanoa, että “puhuu elämää ympärilleen” sen enempää kuin “puhuu kosteutta ympärilleen” tai “puhuu sähköä ympärilleen”.

    Ajatuksena tuossa taustalla on, että Pyhä Henki ei ole Jumalan persoona, vaan Herzogin ja new agen ajattelun mukaan jonkinlainen “kosminen prinsiippi”, joka antaa ihmisen puheelle luovan ja todellisuutta muuttavan voiman. Ei siksi, että Jumala kuulisi rukoukset, vaan siksi, että tuossa okkulttisessa opissa “valaistuneen” tai “hengellisen” ihmisen sanoissa itsessään on taikavoimaa.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s