Me Naiset: Trendikäs citynuori menee nyt jumalanpalvelukseen

Me Naiset lehti on julkaissut artikkelin numerossa 37 vuonna 2014.

Suhe on sitoutumaton seurakunta, joka liittyy evankelisen herätyksen ­perinteeseen. Raamattua luetaan vakavasti, mutta tunnelma pidetään kevyenä. Sellainen yhdistelmä on nyt cool, ja ­Suhen kaltaisia kasvavia citykirkkoja on monta muutakin. Etelä-Helsingissä helluntaiseurakunta Fila on kokenut nuorennusleikkauksen, Turun Vapaaseurakunnassa on uutta pöhinää. Seinäjoella kaikki katu-uskottavat nuoret käyvät kuulemma hellareiden tilaisuuksissa.

[…]

Sanan jälkeen lauletaan vielä pari ylistysbiisiä. Toinen on pirteä kappale englanniksi, australialaisen Hillsong-seurakunnan musiikkia. Painakaa nimi mieleen: Hillsong. Se on helluntaiseurakunta ja vientituote, joka tekee isoa liikevoittoa ja kerää maailmanlaajuisesti seuraajia. Tukholmassa on jo Hillsong-seurakunta, saa nähdä milloin Helsingissä.

[…]

Suhen perustajalla Rauno Kokkolalla oli mielessään eloisa hengellisyys, kun hän perusti Suhen 1990. Idea tuli sapattivapaalla Portlandissa, City Bible -seurakunnasta. Suhen ensimmäiseen tilaisuuteen Tikkurilaan löysi tiensä 120 ihmistä eri taustoista. Siitä se lähti. Rauno on vieläkin Suhen johtava pastori, lauma ­ympärillä vain on nuorentunut.

Advertisements

One thought on “Me Naiset: Trendikäs citynuori menee nyt jumalanpalvelukseen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s