Bethel ja Jesus Culture, kristitynfoorumin käännösartikkeli

Kristitynfoorumin julkaisema uusi artikkeli osoitteessa http://www.kristitynfoorumi.fi/johnsonna.html . Seuraavassa muutamia lainauksia:

BILL JOHNSON JA NEW AGE
(Kirjasta Andrew Strom, Kundalini varoitus, päivitys 2015, suom. Reija Becks, luku 9)

(Suomessa Bill Johnsonia, Jesus Culture -bändiä ja Bethel srk:aa ovat tehneet tunnetuksi erityisesti Missiomaailma, TV7 ja Kuva ja Sana).

Kuten olemme nähneet, Lakelandiä ja Todd Bentleyä ympäröineen fiaskon jälkeen asiat ”invaasiorintamalla” näyttivät hieman rauhoittuvan. Poikkeuksena oli yksi valtava megaluokan palvelutyö, joka vain vahvistui vahvistumistaan. Puhun tietenkin Bill Johnsonin johtamasta Bethel -seurakunnasta Reddingissä, Kaliforniassa. Vaikka Bill Johnson oli seissyt puhujalavalla Lakelandissä ja julkisesti hyväksynyt ja puolustanut Todd Bentleyä (jopa tämän avioliiton hajoamisen jälkeenkin), sitä seuranneet jälkimainingit eivät näyttäneet lainkaan ulottuvan häneen. (Rick Joyner ei ollut niin onnekas.) Johnsonista on maailmanlaajuisessa mittakaavassa tullut jonkinlainen karismaattinen megatähti. Erityisesti eteläisellä pallonpuoliskolla hänen vaikutuksensa on valtaisa. Hän pitää joka vuosi konferensseja esimerkiksi Uudessa-Seelannissa, Australiassa ja Singaporessa, missä tuhannet pastorit ja johtajat kuuntelevat tarkkaan jokaista hänen lausumaansa sanaa. Hän on ehdottomasti tätä nykyä karismaattisen maailman kaikkein vaikutusvaltaisimpia hahmoja. Ja Jesus Culture -yhtyeen musiikkityön välityksellä hänen vaikutuksensa ulottuu valtaviin määriin kristittyjä nuoria. Bethel on ehdoton tuhovoima kaikin puolin. Ja monien mielestä Bill Johnson ei voi tehdä mitään väärin.

[…]

JESUS CULTURE JA MAAILMAN NUORISO
Musiikkiyhtye Jesus Culture on liike, joka perustettiin alkujaan Bethelissä, mistä käsin se toimi monta vuotta. Kohteena on maailmanlaajuisesti pääasiassa nuoriso. Menestys on ollut todella suunnatonta. Jos katsot Facebookista, näet Jesus Culturella olevan jo pelkästään siellä yli kaksi miljoonaa seuraajaa. Tällainen on aika harvinaista jopa sekulaarimusiikissa toimivilla tähdillä. Suosio on uskomaton. Vaikka Jesus Culture muutti Sacramentoon vuonna 2013, heistä tietenkin välittyy Bethelin vaikutus (ehkä vähän ”lievemmin”), ovathan he Bethelistä lähtöisin. Kuten aiemmin todettiin, kun kirja The Physics of Heaven julkaistiin, Jesus Culturen johtaja Banning Liebscher tuki julkisesti teosta. Bethelin ylistysjohdon kärkenä toimivat Brian ja Jenn Johnson, jotka ovat myös julkaisseet monia musiikkialbumeja. Jenn Johnson on kuuluisa jokseenkin pöyristyttävistä lausunnoista, joita hän on antanut Pyhästä Hengestä. Hän on usein julistanut esiintymislavalta, että hänen mielestään Pyhä Henki on kuin Alladinin tarinan henkiolento. Hän kuvailee Pyhää Henkeä myös näin: rohkea, höpsö, huvittava, salakähmäinen, hauska ja väriltään sininen. On aika järkyttävää kuulla hänen laskettelevan tällaista Jumalan Pyhästä Hengestä – etenkin, kun hän vertaa Pyhää Henkeä sadun henkiolentoon. Tiedossa ei ole, onko hän kuullut käsitteestä Pyhän Hengen pilkka.

[…]

Ympäri maailman on nykyään lukemattomia johtajia ja palvelutöitä, joilla on tämä sama saastunut ”voitelu”. Ihmiset kirjoittavat usein minulle kysyäkseen jostakusta nimekkäästä henkilöstä, joka yhdistetään tähän liikkeeseen. On kuitenkin mahdotonta pysyä selvillä heistä kaikista. Heitä on tuhansia, ja kaikki he levittävät saastetta vaihtelevassa määrin. Tätä niin kutsuttua ”voitelua” on joka paikassa. Kuulen sinun kysyvän: ”Mitä sitten on tehtävissä?” Yksi asia on varma. Karismaattinen liike on tätä nykyä sellaisella tolalla, että vain Jumala voi sen puhdistaa (jos se on enää edes mahdollista). Monet uskovat saastutuksen ulottuvan jo niin syvälle, ettei liike ole enää pelastettavissa. Ehkä niin, mutta siinä on mukana kuitenkin monia ihmisiä, joiden silmät voidaan avata. Ja meidän asiamme on tavoittaa heidät. On kuulutettava: ”Lähtekää pois heidän joukostaan.” Jeesus palaa puhtaan ja tahrattoman morsiamen luo.

2 thoughts on “Bethel ja Jesus Culture, kristitynfoorumin käännösartikkeli

  1. Aamen! Hyvä artikkeli. Porttoseurakunta on vanha ilmiö, ja nyt tämä mitä näemme ja jota esim tuo artikkelin srk ja bändi edustaa on oikein se kulminaatiopiste. Se olisi hyvä nähdä ettei tämä ole tietys mieles eksytys vaan tämä on Jumalan tuomioita siitä eksytyksestä ja viihteellisestä kristillisyydestä jota on harrastettu vuosikymmeniä läntisessä maailmassa. Juuret ovat syvällä.

    Kukaan valvova uskova ei näihin enää voi kaatua, kyllä hengellinen näkökyky on täytynyt kadota jo kauan sitten ja nyt ollaan tilassa jossa ei Herran ääntä enää kuulla ja siksi maistuu nämä haureuden pidot mitä eri muodoissa tarjoillaan. Se on kauhea ilmiö myös, että moni yskii näille mutta haluaisi silti juoda edelleen siitä samasta riivaajien maljasta josta juomalla on näiden pöytien ääreen yskimään joutunut.

    Mutta se että yskittää on merkki siitä että voi tehdä parannuksen. Ei vain väistää tätä ja näitä, vaan tehdä parannus siltä väärältä vinolta tieltä mikä on näiden pöytien ääreen johtanut. Jeesus siunatkoon jokaista yskijää sekä etäämpää asioita tarkkailevia kuten tämän foorumin ylläpitäjää.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s