Hillsongilmiö jatkuu Seinäjoen helluntaiseurakunnassa

Seinäjoen helluntaiseurakunta on julkaissut videon, joka kertoo jotain siitä kulttuurista, joka vallitsee nuortentyössä tänään.

Advertisements

5 thoughts on “Hillsongilmiö jatkuu Seinäjoen helluntaiseurakunnassa

 1. Täähän oli vaan hauska läppä. Miten sinun mielestäsi olisi pitänyt mainostaa? Oletko käynyt paikan päällä katsomassa ja kuuntelemassa?

  Like

  1. Olen käynyt pitkästä aikaa paikan päällä. Ei seurakuntaa tarvitse mainostaa sen enempää, kuin tiedottaa sen olemassaolosta. Onhan se hauska, mutta ongelma ei ole siinä. Kun vähän laajempaa kontekstia ajattelee, niin pastorilla on virka, asema ja palvelustehtävä, jota pitäisi hoitaa arvostuksella. Jos heitetään kevyttä läppää, niin miten kukaan voi ottaa iankaikkiseen kadotukseen, elämään, Jumalan vihaan ja Jumalan suosioon liittyvät asiat vakavasti. Tunnen ja tiedän monta pastoria, joista en voisi koskaan kuvitella, että he vetäisivät itsensä lokaan vastaavalla tavalla. Hyvin kauaksi ollaan tultu.

   1Tim 3:8. Niin myös seurakuntapalvelijain tulee olla arvokkaita*, ei kaksikielisiä, ei paljon viinin nauttijoita, ei häpeällisen voiton pyytäjiä,
   ESV: Deacons likewise must be dignified*, not double-tongued,[c] not addicted to much wine, not greedy for dishonest gain.
   KJV: Likewise must the deacons be grave*, not doubletongued, not given to much wine, not greedy of filthy lucre;

   * http://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G4586&t=KJV

   Like

 2. Olen surullisella ja nöyrällä mielellä kun kirjoitan tämän.

  Mielestäni kristillisellä kentällä haisee löyhkä. Se löyhkä pyrkii sekoittamaan aidon evankeliumin, johon kuuluu aito parannuksen teko ja tietoisuus omasta syntisestä tilasta ja siihen kuuluu syntien täydellinen anteeksi saaminen. Se löyhkä haluaa sekoittaa tämän, että jopa kristityt kääntyisivät pois Kristus-keskeisyydestä ja siirtyisivät evankeliumiin, jota myös maailma tarjoaa, eli “sirkushuvit”.
  Halutaan keskittyä hauskanpitoon ja ihaniin olotiloihin, jotta ei tarvitsisi murehtia sitä mikä tätä maailmaa on kohtaamassa.

  Minusta kaikesta pitäisi olla kysymys siitä miten voisimme auttaa toisiamme niin että löytäisimme tien pelastukseen. Ei hetkelliseen hyvän olon tunteeseen. Ei ole kyse meidän tekemisistä Joh 6:28 “He kysyivät häneltä, mitä meidän on tehtävä…” Ei ei ja ei. Kaikki on tehty. Pelastuksen päivä on nyt.

  Omasta kokemuksesta voin ja osaan sanoa ettei ristin tiellä kulkeminen ole mitenkään ihanaa maallisella silmällä katsottuna. Koko ajan on suru siitä etten tule synnittömäksi. Suru siitä että parhaimpina päivinäkin hyvät tekonikin ovat kuin märkä rätti päin kasvoja.
  Mutta silti olen pelastettu ja rakastettu. Jumalani rakastaa minua hänen poikansa tekojen tähden.

  Tiedän vajavaisuuteni ja olen vasta nuori uskova, jolla on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, mutta olen murheissani siitä, että aito evankeliumi ei kuulu eikä näy. Se on ja sitä yritetään kovalla voimalla hiljentää ja tehdä naurunalaiseksi. On vain viihdettä. Samaa viihdettä mitä tämä maailma tarjoaa pikavoitoillaan ja hetken huumallaan.

  Ilo-ja kiitos aihekin löytyy:). Olen iloinen että näistä asioista keskustellaan ja pidetään uskovia ajantasalla ympärillä tapahtuvista ilmiöistä. Juuri sen takia ei vielä ole tapahtunut suuria massaliikkeitä esim. David Herzogin yms pitämiin kokouksiin helsingissä 2014.

  Like

 3. Olen katsonut tv7 arkistoista Johannes Saranpään saarnoja ja ainakin niistä puheista iski kasvoille valtava oma kehu ja itsekeskeisyyden löyhkä. Hän kertoo kuinka “nostaa enemmän penkistä kuin kämppis ja hänellä on maailman kaunein tyttöystävä”(nyk vaimo)ja jatkaa “ettei niillä ole väliä kun Jeesus rakastaa yhtä paljon.”
  Se on totta että Jeesus rakastaa yhtä paljon, mutta miksi pitää itseään kehua niin valtavasti ja tehdä edes numeroa rintakarvoillaan ja penkkipunnerruksillaan.
  Mielestäni kristitty joka tietää asemansa Kristuksessa ei halua mitenkään leuhkia omilla saavutuksillaan ja kehua itseään vaan tuoda Kristusta esille. Kertoa siitä Vapahtajasta jonka on saanut itse oppia tuntemaan.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s