Miksi Hillsongin musiikin laulaminen seurakunnassasi on vaarallista

Hillsongchurchwatch on julkaissut uuden artikkelin “Why Hillsong music is dangerous to sing in your church.“, josta ote seuraavassa:

——-

Hillsong julkaisi alle liitetyn artikkelin, jonka oli kirjoittanut Hillsongin ylistysjohtaja Jonathan Douglass (JD). Lyhyen ajan kuluttua artikkelin julkaisemisesta joku mainitsi sen sisällöstä sivullamme ja aloimme analysoida sitä.

Nyt huomasimme, että artikkeli on poistettu kaksi päivää julkaisemisen jälkeen. Miksi?

Antoiko JD epähuomiossa meille liian paljon informaatiota siitä, että kuinka Brian Houston ‘hallitsee’ Hillsongin ylistysosastoa? Tiedämme, että Houston luottaa musiikkiin vaikutuskeinona seurakuntiin, kun he laajentavat/uudelleenbrändäävät/valtaavat ne Hillsong-liikkeeseen. Huomaa kohta, joka paljastaa Houstonin hallintavallan:

2. Meille on tärkeää vanhimman pastorin vision (ei omamme) täyttäminen

On kyse niin tärkeästä asiasta, että vaikka luovat ideamme olisivat kuinka ihmeellisiä, me laitamme ne iloisesti sivuun, jos ne eivät ole vanhimman pastorimme ja johtajiemme haluamia.

Seurakunta ei ole olemassa ylistysryhmien rakentamista varten… ylistysryhmämme ovat olemassa Seurakunnan rakentamiseksi

Tämä voidaan ymmärtää, kun otetaan huomioon Brian Housonin saarnaustapa, jossa hän saarnaa uusimmista Hillsong -lauluista ja hänen tapansa edistää menestysteologiaa, liberaaliteologiaa ja New Age tai kristinusko -agendaa laulujen kautta.

—–

Advertisements

2 thoughts on “Miksi Hillsongin musiikin laulaminen seurakunnassasi on vaarallista

 1. Mä kirjoitan enkuks, kun se on mun äidin kieli…

  First, the article is up, not pulled.

  Second, why do people hate on Hillsong and Pastor Brian so much? Have they ever been a part of the church? Visiting is one thing, but serving is another. Have they spent time with members of the church? Do they know Pastor Brian, or ANY of the pastors around the globe personally?

  Third, I will give one name, Chris Caine, and one organisation, A21 Campaign. I will let you and other readers fill in the blanks.

  Look, the bottom line is that the worship team at Hillsong, just like all other teams at Hillsong, support the VISION and the MISSION of the church. The basic idea is to love God and love people. Every volunteer understands this. Pastor Brian and Bobbie have a vision for the church, a God given mission, and the church fulfills this vision. If it wasn’t from God, it would come crashing down.

  Hillsong’s mission is this: To reach and influence the world by building a large Christ-centered, Bible-based church, changing mindsets and empowering people to lead and impact in every sphere of life.

  Read more here: http://hillsong.com/vision

  Please tell me how Hillsong grows annually, planting new churches regularly, how it’s music went from being sung only in their church (well before it was called Hillsong) to being sung globally. Do you, or any reader, know the process of song writing to album release? How pastors scrutinise the theology in the lyrics? Or the expectations and requirements to serve on the worship team?

  And does anybody realise that Pastors Brian and Bobbie CANNOT sign cheques? And that each cheque must have two signatures?

  Does anyone here know what the Pastors, college students, and volunteer/members do on a daily or weekly basis? The theology and leadership that is taught and studied. The practical as well as the spiritual. The different services that meet different needs. The different teams that meet different needs. Take CityCare or Street Teams for example. Helping those less fortunate, serving the needs of the community.

  It really frustrates me when people have opinions on Hillsong, and yet, have never served at the church. They don’t know anyone from there, or any of the pastors personally. They just judge them and hate on them.

  And who are 99.9% of these haters? Christians. Other churches. It’s sad.

  If anyone wants to chat, by all means contact me. I might not read/reply to comments on this page, as I don’t come here often.

  Like

 2. Kiitos kommmentista. Vastaan muutamaan pääkohtaan

  1) En usko ihmisten juurikaan vihaavan Brian Houstonia, vaan arvioivan kriittisesti hänen toimintaansa. Eikä ole väliä, vaikka joku vihaisikin häntä, jos esitetyt väitteet ovat tosia. Minulle Brian Houston henkilönä ei herätä mitään suuria tunteita, mutta olen surullinen siitä, mitä hillsongilmiö saa aikaan. Hillsongilmiötä voisi parhaiten luonnehtia viihteelliseksi kevytkristillisyydeksi, joka on enemmän kuin tämä Hillsong -brändi.

  2) Visio, jota Hillsongissa niin valtavasti painotetaan perustuu ihmiskeskeiseen visionääriprofeettajohtajuuteen, jossa Brian Houstonilla on jumalallinen auktoriteetti liikkeessä. Tämä poikkeaa perinteisestä kristinuskosta, jossa ketään ihmistä ei nosteta Raamatun rinnalle tai sen yli.

  3) Tuomitseminen on alun perin tarkoittanut vain sen sanomista, että onko jokin ilmiö tai asia hyvä vai huono. Jotenkin sen merkitys on kehittynyt niin, että asiapohjaisen ja hyväntahtoisen arvioinnin tuloksena saatu negatiivinen mielipidekin on jonkinlainen “tuomitseminen” vaikka se olisi täysin totta! Näin itse totuudesta ei tule oikean ja väärän mitta, vaan sen aikaansaamista tunteista. Tämä on myös kulttien käyttämä taktiikka, jolla kaikki kritiikki voidaan ohittaa ilman suurempaa ajattelua “vihana/vihaajien tuotoksena”.

  4) Ihmiset varmasti viihtyvät Hillsongissa ja heillä on toiminnasta hyviä kokemuksia. Varmasti saavat jotain positiivista aikaankin. Tämä ei kuitenkaan ole minkäänlainen argumentti Hillsongin puolesta tai vastaan.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s