Hillsongilmiö etenee Seinäjoella – Houmchurch.fi

Johannes Saranpään ja Niklas Niemelän perustama uusi HOUM -seurakunta on saanut uudet kotisivut ja esittelyvideokin “teaser” on jo julkaistu. Hillsongista tuttuun tyyliin Saranpää ja Niemelä esittäytyvät vaimoineen pastoreina.

PERHE. Meille seurakunta on perhe. Perheessä mahtavaa on se, että paikkaa ei ansaita, vaan siihen kuulutaan. Näin näemme myös seurakuntaperheen.

KOTI. Meille seurakunta on koti. Olemme innoissamme siitä ja tahdomme, että Houmissa on viihtyisää ja hyvä olla. (http://houmchurch.fi/)

Uusi seurakunta kertoo näin itsestään. Nykyisen individualistisen ja juurettoman aikakauden keskellä yhteisöllisyydellä on vetoa. On toinen kysymys, että mitä nämä käsitteet pitävät sisällään. Eihän tavallinen koti tai perhekään mainosta itseään, vaan siihen kuuluminen on itsestäänselvyys. Image -lehden Johannes Saranpäästä tekemän jutun perusteella Seinäjoen ILTA panosti kuitenkin voimakkaasti markkinointiin ja mielikuvien luontiin.

Kun Seinäjoen ILLAn puuhamiehet ovat lähteneet perustamaan omaa projektia, niin onko näillä sanoilla todella sisältöä vai ovatko ne tyhjää markkinointipuhetta? Aitous saa väistyä imagon luomisen tieltä. Kun markkinoinnin ammattilaiset ovat asialla, niin mitään ilmaisua ei voi ottaa sellaisenaan ilman ajatusta siitä, että tässä pyritään markkinoimaan ja luomaan mielikuvia.

Houmiin tullessa voit huoletta unohtaa suurimman osan mielikuvista, mitä mieleesi tulee sanasta seurakunta. (http://houmchurch.fi/uutiset/tasta-se-alkaa-2/)

Raamatun opetus, pyhyys, Jumalan kunnioitus, Jeesuksen ristin sovitus ja sen merkitys. Synteihin kuolleelle (Ef 2:1) ja Jumalan vihamiehelle pahoissa teoissaan (Kol 1:21) on suurin este seurakuntaan tulemiselle se, että Jumala on siellä läsnä sanansa kautta. Pyhä Henki näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion (Joh 16:8). 

Ihminen haluaa luonnostaan piiloutua pyhältä Jumalalta, mutta silti säilyttää jumalisuuden ulkokuoren (2Tim 3:5). Parhaiten tämä onnistuu sellaisessa ympäristössä, jossa ihminen ei paljastu syntiseksi ja langenneeksi. Jumalan armolla ja evankeliumilla ei ole mitään merkitystä, jos ihminen ei tiedosta omaa syntiinlangennutta tilaansa.

Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi. (Joh 3:19-20)

Myös se tapa, jolla evankeliumi esitetään houmchurch.fi:n sivulla on hyvin pelkistävä, puutteellinen ja omituinen. Houmchurch.fi -sivusto ei myöskään viittaa kertaakaan (korjatkaa jos olen väärässä) Raamattuun!:

Evankeliumi on ilosanoma, joka tuntuu jopa liian hyvältä ollakseen totta. Se ei ole sanoma täydellisistä ihmisistä, vaan täydellisestä Jumalasta, joka rakastaa epätäydellisiä ihmisiä. Kuitenkin juuri tuohon täydelliseen rakkauteen ja hyväksyntään kätkeytyy avain todelliseen elämän muutokseen. Evankeliumi on yksinkertaista. Jumala on hulluna sinuun  ja hän haluaa pelastaa sinut.

Advertisements

2 thoughts on “Hillsongilmiö etenee Seinäjoella – Houmchurch.fi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s