Evankeliumia ei saarnata tämän päivän seurakunnassa – societyofphineas -blogin artikkeli

Societyofphineas on käsitellyt kristinuskon romantisoimista monessa blogipostauksessaan. Artikkelissa “The Gospel Is Not Being Preached In Church Today” käsitellään modernin tunneuskon ilmenemistä nykyisessä evankeliumin julistuksessa tai julistamattomuudessa:

  • “personal relationship with Jesus” – 3,690,000 hakutulosta, suom. “henkilökohtainen suhde Jeesuksen kanssa”
  • “intimate relationship with Jesus” – 770,000 hakutulosta, suom. “intiimi suhde Jeesuksen kanssa”
  • “love affair with Jesus” – 81,000 hakutulosta, suom. “rakkaussuhde Jeesuksen kanssa”

Tarkastellaanpa näitä käsitteitä hetki. Kaikkia miehiä ja naisia kutusutaan Kristuksen luo näillä sanoilla, vaikka mitään niistä ei löydy Raamatusta. Jeesus ei sanonut “hanki henkilökohtainen suhde kanssani”, Hän sanoi “Seuraa minua”. Siinä on valtava ero. Jos samat sanat puhuisi joku mies sanoen “haluan saada henkilökohtaisen ja intiimin suhteen naapurin Pertin kanssa”, niin mikä olisi tulos? Ivailua ja tuota miestä pidettäisiin homoseksuaalina ja monissa tapauksessa hänet hakattaisiin. Kuitenkin tällaista kieltä käytetään lähes jatkuvasti seurakuntalaisissa (Churchian) piireissä evankeliumin kertomisessa. On varmasti monia miehiä, jotka ovat yrittäneet näihin termeihin liittyvää mentaaliakrobatiaa ja ovat epäonnistuneet.

Keneen tällainen kieli vetoaa? Naisiin! Seurakuntalaisuudessa olevilla ihmisillä on tapa käyttää feminiinistä kieltä ja termejä. Kristuksen seuraaminen on muuttunut suhteeksi kivaan mieheen. Kristuksen seuraaminen on muuttunut romanttiseksi novelliksi, joka on rinnasteinen olemassaoleviin romanttisiin novelleihin.

[…]

Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija. Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista; enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut. (Gal. 1:10-12)

Monilla seurakuntalaisissa piireissä ja erityisesti pastoreilla on tavoitteena miellyttää ihmistä eikä Jumalaa. Ihmisiä ei miellytä kuulla, että he ovat omassa lihassaan kurjia, synti on tehnyt heistä kurjia ja heidän täytyy kääntyä Jeesuksen ristin työn puoleen pelastuakseen ja elää elämä Jeesuksen opetuslapseudessa Pyhässä Hengessä. Koska seurakuntien opetuksesta vastaavat ihmiset tekevät työtään ammatillisesti, he pyrkivät miellyttämään johtajiaan ja sanomaan miellyttäviä asioita, koska hekin ovat suosion perässä. Koska feminismi on tullut seurakuntiin ja naiset ovat pääasiallisesti mukana toiminnassa, Kristuksen vastaanottaminen on muuttunut opetuslapseuden ja itsensä kieltämisen kovasta tiestä “täydelliseksi romanssiksi”, jossa Kristus on rakastaja, joka hyväksyy sinut juuri sellaisena, kuin olet.”

Advertisements

One thought on “Evankeliumia ei saarnata tämän päivän seurakunnassa – societyofphineas -blogin artikkeli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s