New York Times arvioi kriittisesti Hillsong -liikettä

Hillsongchurchwatch.com viittaa blogiartikkelissaan New York Times critically examines the Hillsong movement New York Times -lehden tekemään juttuun Hillsongista.

“He ovat varmasti yksi vaikutusvaltaisimmista kristillisistä musiikintuottajista”, sanoi Fred Markert, Coloradossa päämajaansa pitävän kristillisen Youth With a Mission -järjestön johtaja. LifeWay Research:n toiminnanjohtaja Ed Stetzerin mukaan aisteihin vaikuttamisessa Hillsongin produktiot ovat muun nykyaikaisen viihteen tasolla. LifeWay Research on Nashville:ssä päämajaansa pitävä organisaatio, joka tutkii amerikkalaisen kristinuskon käytäntöjä.

Mutta monet kriitikot pilkkaavat Hillsongia kutsumalla sitä hipster -kristinuskoksi. Tällä he vihjaavat, että sen teologia on ohutta, kiinnostus julkkiksia kohtaan (Justin Bieber on yksi faneista) epäsoivaa, sen politiikka (abortin vastustus ja epäselvä suhtautuminen homoseksuaalisuuteen) läpinäkymätöntä.

….

Nuorille kristityille Hillsongista on tullut vetovoimainen ilmiö, joka yhdistää rockkonserin tuotantoarvot, yökerhon energian ja megaseurakunnan yhteisöllisyyden. Monet nuoret tilaisuuksissa kävijät sanovat, että musiikki vetää heitä, mutta he ovat pysyneet muiden kristittyjen tapaamisen takia. He myös uskovat, että seurakunnat voivat muuttaa kaupunkeja rukouksen ja sosiaalipalvelujen kautta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s