Hillsong Suomi/Seinäjoki/Helsinki?

Suomen Hillsong -ilmiön kirkkain tähti Johannes Saranpää on ilmeisesti perustamassa omaa 100 % Hillsong -brändättyä seurakuntaansa. Suomen lähin Hillsong löytyy tällä hetkellä Ruotsista. Blogi jatkaa analyysiä ilmiöstä Suomessa ja ulkomailla.

Edit:

Amazing Grace Ry:n sivulla olevassa artikkelissa “Seinäjoelle uusi moderni seurakunta” kerrotaan lisää uudesta seurakuntahankkeesta.

Advertisements

7 thoughts on “Hillsong Suomi/Seinäjoki/Helsinki?

 1. Saanko kysyä mikä on blogisi perimmäinen idea? (Miksi et kirjoita omalla nimellä?) Miksi juuri Hillsong seurakunta? Oletko kuulunut sinne?

  Like

  1. Hillsong on musiikin kautta seurakuntiin “hiipivä” globaali ilmiö, minkä dokumentointi ja haastaminen raamatullisen kristinuskon pohjalta on blogin kantava idea. Hillsongin käytännöt, teologia ja musiikki vaikuttavat hyvin vahvasti ns. kristillisessä nuorisokulttuurissa eikä niitä edes välttämättä tiedosteta. Blogin tarkoitus on tuoda valoa pimeyteen ja paljastaa, että mistä on kyse.

   Suomessa ja muuallakin maailmalla viihteellisyys ja maailmallisuus valtaa alaa kristillisissä seurakunnissa, mistä Hillsong on vain yksi ilmiö.

   Olen seurannut hyvin läheltä erilaisia nuorille suunnattuja toimintamuotoja. Ilmiö herättää hyvin voimakkaita tunteita, mikä on syynä anonyymiydelle. “Hengellinen” musiikki mielletään jopa jonkinlaiseksi jumalalliseksi kanavaksi.

   Tavoitteenani ei kuitenkaan ole ns. heittää kiviä puskista, vaan analysoida ilmiötä mahdollisimman monesta näkökulmasta.

   Like

 2. Jos haluat “analysoida mahdollissimman monesta näkökulmasta”, niin käy Hillsong seurakunnalla itse. Käy eri tilaisuuksissa ja juttele vastuunkantajien kanssa. Puhu jonkun kanssa, jolla on eri mielipide kuin sinulla.

  Like

 3. Hillsong-seurakunnat ovat tietääkseni helluntaiseurakuntia. Ainakin Sydneyn Hillsong-seurakunta kuuluu Australian Christian Churches -helluntaikirkkokuntaan. Seinäjoelle (mahdollisesti) perustettava uusi seurakunta taas määrittelee itsensä tunnustuskuntiin kuulumattomaksi seurakunnaksi, joten tuskin se on Hillsong-brändätty. Vaikutteita Hillsongista saattaa olla.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hillsong_Church

  Like

  1. Hyvä huomio. Todennäköisesti Seinäjoen helluntaiseurakunnassa olevat jollain tavalla perinteisestä kristinuskosta muistuttavat elementit aiheuttivat konfliktin. Millaista siis on kristinusko ilman kristinuskoa? Uusevankelikaalisuutta? Viihdettä?

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s